Kokka

Läätse-tomatisupp kookospiimaga 

Laura Strandberg; allikas Nipiraamat, 9. jaanuar 2017, 06:36
Maitsev külma ilma supp. Foto: Foto: Laura Strandberg
Sellest tummisest supist saab ka külmal ajal kõhu mõnusalt täis!

Sul on vaja: 

250 g punaseid läätsi

1 sibul
2 küüslauguküünt
u 2 cm jupp ingverit
oliiviõli praadimiseks
pöidlapikkune jupp tšillit

1 tl kurkumit

6 dl köögiviljapuljongit
400 g purustatud tomateid

3–3,5 dl kookospiima
värsket peterselli
soola ja pipart

Tee nii:

1. Pese ja kurna läätsed.
2. Haki peenelt sibul, küüslauk ja ingver ning pruunista neid paar minutit kuumas oliiviõlis.
3. Lisa pannile ka peenelt hakitud tšilli, kurkum, läätsed, puljong ja tomatid. Kuumuta supp keemiseni ning keera kuumus madalamaks. Hauta keskmisel tulel 15–20 minutit, kuni läätsed on pehmed.

4. Lisa kookospiim, kuumuta supp uuesti läbi ja serveeri kohe koos hakitud peterselliga.

Hea teada!

Võid supi ka püreestada, kuid tee seda enne kookospiima lisamist!

Maitsev külma ilma supp. Foto: Foto: Laura Strandberg