Kokka

RETSEPT | Tervislik salat röstitud kõrvitsa, jõhvikate ja kitsejuustuga 

Laura Strandberg, 21. september 2018, 22:38
Põnev kitsejuustu röstkõrvitsa salat LAURA STRANDBERG
Küpsetatud kõrvits ja kitsejuust maitsevad koos imehästi. Naudi värvilist salatit koos sõpradega!

Neljale, 40 minutit

Vaja läheb: 

  • 400 g kõrvitsat
  • 30 ml oliiviõli
  • jahvatatud meresoola
  • 100 g pekanipähkleid
  • 200 g kitsejuustu
  • kimp lehtsalatit
  • paar peotäit rukolat
  • 30 g kuivatatud jõhvikaid

Kaste:

  • 2 sl punaveiniäädikat
  • 1 tl sinepit 
  • 40 ml oliiviõli
  • pipart

Tee nii: 

1. Rösti ahjus kõrvitsakuubikud. Selleks puhasta ja tükelda kõrvits. Laota tükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja piserda üle küpsetamiseks mõeldud oliiviõliga ning maitsesta soolaga. Küpseta kõrvitsakuubikuid 200kraadises ahjus 20 minutit, vahepeal korra segades.
2. Haki jämedalt pekanipähklid ja tükelda juust.
3. Rebi salat kandikule. Laota peale rukola, kõrvitsatükid, kitsejuust, pekanipähklid ja jõhvikad.
4. Sega väikses kausis kokku kõik kastme koostisosad.
5. Piserda kaste salatile. Soovi korral sega kergelt läbi. Serveeri kohe!

Hea teada! Küpseta kõrvits varem valmis. Kui sulle kitsejuust ei maitse, kasuta selle asemel fetajuustu. 

Põnev kitsejuustu röstkõrvitsa salat LAURA STRANDBERG

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2600
helen.serka-sanchez@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee