Kokka

RETSEPT | Võileivatort tuunikala ja makraga  

Laura Strandberg, 18. jaanuar 2019, 15:00
Ampsa rõõmuga! Foto: Foto: Laura Strandberg
Valmista võileivatort, mis maitseb ka neile, kes reeglina soolastest tortidest ei vaimustu. 

Valmistusaeg 45 minutit + 24 tundi maitsestumisaeg. 

Samal teemal

Sul on vaja:
1 päts viilutatud röstsaia
pool pätsi viilutatud röstleiba
Tuunikalatäidis:
8 marineeritud kurki
2 tuunikalakonservi vees
poole sidruni mahl
4 sl paksu majoneesi
250 g hapukoort
tilli
Makratäidis:
200 g makrat
5 keedetud muna
200 g riivjuustu
4 sl majoneesi
400 g 20%-list hapukoort
soola
Kaunistamiseks
segu 200 g sulatatud juustust ja 4 sl majoneesist
keedetud muna
tilli
peterselli
kollast paprikat
sidruniviile
kalamarja

Tee nii:
1. Sega kokku viilutatud makra, hakitud muna, riivjuust, majonees ja hapukoor ning maitsesta soolaga.
2. Haki väikesteks kuubikuteks marineeritud kurk ja sega kokku nõrutatud tuunikala, sidrunimahla, majoneesi, hapukoore ja värske hakitud tilliga.
3. Lao suuremale kandikule 4 x 2 saiaviilu ja kata poole koguse makratäidisega. 4. Aseta peale üks kiht röstleibu ja kata poole koguse tuunikalatäidisega. Seejärel lao saiakiht ja kata see makratäidisega. Viimasena lao röstleivakiht ning määri see tuunikalatäidisega.
5. Pane tort ööpäevaks külmkappi.
6. Enne serveerimist kata tort pealt sulatatud juustu ja majoneesi seguga ning kaunista meelepäraselt!

Hea teada! Kui soovid torti samal päeval pakkuda, siis kasta saiad hetkeks puljongisse või piima!

PS! Soovi korral tee tort ühe täidisega. Sel juhul kahekordista täidise koostisained. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
kadi.saar@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee