Sujuvalt

Kokka: tervislikud seemnesnäkid meega  

Allikas: sujuvalt.blogspot.com, 5. aprill 2017, 20:25
Foto: Foto: sujuvalt.blogspot.com
See njämma seemnesnäkk rahuldab ka kõige suurema magusaisu. Retsepti jagab Laura isetegemise blogist Sujuvalt. 


Viimased paar nädalat olen olnud hull magusa järele. Asjale ei aita kaasa ka ebameeldivalt külmad kevadilmad (täna on muidugi tore erand :)) ja beebiga toas passimine. Jalutad mööda tuba edasi-tagasi ja igal korral haarad köögisahtlist küpsise, šokolaaditüki või kommi kaasa. Kannatab nii kehakaal kui ka hambakaar :) Peab ju olema midagi tervislikumat, mida võiks "lõpmatuseni" süüa?

Minu keha ja hammaste õnneks sain hiljuti tädi käest põneva seemnesnäkkide retsepti, mida kohe katsetama asusin. Muutsin natuke koostisosasid ja avastasin, kuidas snäkk veelgi maitsvamaks muuta! Kui eelistad soolast ampsu, siis pole vaja palju pingutada, aga kui oled samuti kevadises magusahulluses, siis aitab hästi mesi. Selleks tuleb meepott lahti keerata ja jahtunud seemnesnäkitükk mee sisse kasta. Sel moel on sellel maitse nagu kozinakil või kuidas neid erinevaid tahvleid kutsutakse, kus on karamelli sisse keedetud maapähklid, seesamiseemned vms. Aga palju tervislikum! Tõeline maius!

Arvan, et järgmisel korral lisangi retseptis ettenähtud seemnetele ka erinevaid pähkleid või mandleid!

Kui mesi välja jätta, siis on tegu imeliselt krõmpsuva suupistega, mis on tervislik ja kalorivaene. Pista  suure näljaga paar tükikest põske ja elad üle veel mitu tundi enne lõuna- või õhtusööki.


Mida vaja?
150 g seemnesegu
70 g maisitärklist
näpuotsatäis soola
2 dl vett
4-5 sl õli

Kuidas teha?
Sega kokku kuivained ja lisa õli.
Kalla juurde keev vesi ja sega läbi. Segu saab üsna vedel.


Vala see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja pista tunniks ajaks 140 kraadisesse ahju. Mida õhem kiht pannil, seda krõbedam tulemus.
Lase natuke jahtuda ja murra seemneplaat tükikesteks. Kasta seemnetükk mee sisse ja hakka krõbistama.


NIPP! Suhkrustunud mett sulata nii: täida pott veega, pane madala kuumusega pliidile ja tõsta meepott sinna sisse. Aeg-ajalt segades lase meel ära sulada. Väikse kuumusega sulatades säilivad kõik mee head omadused! NB Vaata, et vesi meepotti ei pääseks.
PS Lihtsalt mett potis sulatades muutub see piimjaks ja maitseb nagu vedel suhkrustunud mesi. Ei ole hea... 

Vaata blogi lähemalt SIIT

TOIMETAJA

+372 5199 3733
kadi.saar@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee