Jazzino

Patuvaba nauding: šokolaadi-jogurtivaht  

jazzinokitchen.blogspot.com, 14. august 2018, 09:12
 Foto: jazzinokitchen.blogspot.com
Kokkamisblogi .jazzino. üllatab sel nädalal Nipiraamatu lugejaid hõrgu ja kerge šokolaadivahuga. Ei mingit vahukoort, ei mingeid munakollaseid! Šokolaadi-jogurtivaht5-6 pokaali

  • 100 g tumedat 70% šokolaadi
  • 250 g maitsestamata (kreeka) jogurtit
  • 1 tl lahustuvat kohvi
  • 1 sl kakaopulbrit (+ 2 sl sooja vett)
  • 0,5 tl vaniljekaunapastat või vaniljesuhkrut
  • 1-2 sl konjakit
  • 3 munavalget
  • 2-3 sl suhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • serveerimiseks marju ja soovi korral vaniljejäätist
Sulata šokolaad vesivannil. Samal vesivannil soojenda jogurtit veidi, et see külmkapikülm ei oleks. Võid jogurtikausi ka 30 sekundiks mikrolaineahju panna. Muidu, kui külma jogurti ja sooja šokolaadi kokku segad, siis läheb šokolaad tükki. 

Sega soe vesi kakao ja kohviga ühtlaseks. Lisa suhkur ja vanilje ja sega, kuni suhkur on sulanud. Lisa ka konjak. Sega šokolaadi juurde ettevaatlikult jogurt ja seejärel kakao-kohvisegu. 



Vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga tugevaks vahuks. Sega vaht õrnalt kolmes osas šokolaadi-jogurtisegusse. Väldi ülesegamist, et võimalikult palju õhulisust kreemi jääks. Jaota kaussidesse-klaasidesse ning hoia enne serveerimist mõned tunnid külmkapis. Paku kõrvale värskeid marju ning soovi korral ka vaniljejäätist.  

Blonde Redhead ja nende "For the Damaged Coda".

Vaata blogi lähemalt SIIT

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2600
helen.serka-sanchez@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
levi@ohtulehtkirjastus.ee