Kokka

Hõrk suutäis: erineva kattega bruschetta’d 

Laura Strandberg, 28. aprill 2019, 07:42
Kas ei näe mitte isuäratav välja?Foto: Foto: Laura Strandberg
Bruschetta’d valmivad kiirelt ja on imemaitsvad. Neid tehes saad ka arvestada seltskonna erinevate maitse-eelistustega. Siin on kolm põnevat kooslust. 

Sul on vaja: 

põhjaks ciabatta-saiu

Bruschetta’d kitsejuustu ja peediga

1 väiksem keedetud peet
200 g kitsejuustu
rukolat
veidi röstitud seedermänniseemneid

Marinaad:

100 ml külmpressitud oliiviõli

1 küüslauguküüs
1 sl palsamiäädikat
veidi punet

Tee nii: 

1. Sega marinaadiks kokku oliiviõli, peenelt hakitud küüslauk, palsamiäädikas ja hakitud pune.
2. Viiluta peet õhukeselt ja pane paariks tunniks marinaadi.

3. Aseta ciabatta’dele kitsejuustuviilud, sinna peale peediviilud, paar rukolalehte, seedermänniseemneid ja veidi peetidest üle jäänud marinaadi.

Bruschetta’d prosciutto ja meloniga

Sul on vaja:

oliiviõli
4 õhukest prosciuttoviilu

veerand melonit
palsamiäädikat

Tee nii: 

Nirista röstitud ciabatta’le veidi oliiviõli, laota peale singiviilud ja õhukesed meloniviilud. Piserda peale palsamiäädikat.

Bruschetta’d ricotta ja pirniga

Sul on vaja: 

4 sl ricotta’t
1 suur pirn
peotäis Kreeka pähkleid

mett
soola ja pipart

Tee nii: 

Määri röstitud ciabatta’le ricotta ning maitsesta veidikese soola ja pipraga. Juustule aseta õhukesed pirniviilud ja hakitud Kreeka pähklid. Nirista peale meetriibud.

Kas ei näe mitte isuäratav välja?Foto: Foto: Laura Strandberg

Samal teemal

27. aprill 2019, 07:10
Hele-Mai Alamaa metsaköök: Matkaselli hommikupuder
25. aprill 2019, 18:12
BLOGI | Mandli-croissant'id pidupäeva hommikuks
20. aprill 2019, 14:06
Hele-Mai Alamaa metsaköök: Shakshuka ehk Munad tomati kaisus