Jazzino

BLOGI | Maailma parim porgandikook  

jazzinokitchen.blogspot.com, 23. detsember 2018, 11:28
Foto: jazzinokitchen.blogspot.com
Maitsev, mahlane ja absoluutselt täiuslik porgandikook ootab maiustama. Retsepti jagab Kristi mõnusate maitsete blogist .jazzino. 


Maailma parim porgandikook (nii mõnegi sõnul)
24-cm vorm

Kook:

  • 200 g võid
  • 200 g heledat või tumedat muscovado suhkrut (mina kasutasin tumedat)
  • 4 suurt muna
  • 320 g jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1,5 tl söögisoodat
  • 2 tl kaneeli
  • 0,5 tl muskaatpähklit
  • 2 tl ingverit
  • 1 tl nelki
  • 0,5 tl soola
  • 320 g porgandeid
  • 100 g rosinaid
  • 75 g kreeka pähkleid + mõned kenad pähklid kaunistuseks
  • 1 apelsin

Toorjuustuglasuur:

  • 100 g toorjuustu
  • 50 g tuhksuhkrut
  • 2 sl sidrunimahla
  • 25 g võid

Samal teemal


Riivi porgandid peene riiviga. Haki pähklid jämedalt. Loputa rosinad ja pese apelsin söögisooda ja sooja veega puhtaks (et saaksid kõik mustuse koore küljest lahti). Riivi apelsinilt koor ning pigista välja mahl.
Sulata potis või, vispelda sisse suhkur. Lase veidi jahtuda ning vispelda sisse ükshaaval munad ning apelsinikooor. Klopi ühtlaseks. 
Sõelu jahu kaussi ning lisa sooda, vürtsid ja sool. Lisa jahule võisegu ning sega ühtlaseks. Kuna võisegu on suhkru sulamisest kleepuv, tahavad taignasse jahutaskud tekkida. Sega korralikult läbi, aga ära liialt ka klopi, et tainas ülesegatud ei saaks. Lisa viimasena porgandid, rosinad, pähklid ning apelsinimahl.

Vala kook küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse vormi ning küpseta 180 kraadi juures ilma pöördõhuta 1 tund. Vaata 45 minuti ajal, kuidas kook pealt välja näeb, ning kui pealt on juba kena jume olemas, siis kata kook fooliumiga, et pealmine kiht liialt ei pruunistuks. 

Lase jahtuda ning enne serveerimist kata toorjuustuglasuuriga. Glasuuriks sõelu tuhksuhkur toasoojale toorjuustule, lisa sidrunimahl ja toasoe või ning vispelda ühtlaseks. Kui tundub, et päris ühtlaseks vispliga ei saa, mikserda korra vahustamisotsikuga segu läbi. Nende kogustega tuleb toatemperatuuril pigem vedelam glasuur. Kui tahad paksemat katet, siis hoia glasuuri enne koogile kandmist külmkapis või suurenda tuhksuhkru kogust. Määri glasuur koogile ning kaunista pähklite ja apelsinikoorega.

Muusikasoovituseks kuulake, vaadake ja imestage, et kitarri saab ka nii mängida! Laval Erik Mongrain.Vaata blogi lähemalt SIIT

TOIMETAJA

+372 5199 3733
kadi.saar@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee