Kokka

RETSEPT | Pajaroog veinikastmes veiseliha ja köögiviljadega 

Laura Strandberg, 16. oktoober 2018, 16:40
Värske ja mõnus pajaroogFoto: Laura Strandberg
Aiasaadusi kummardav pajaroog on õhtuks mõnus kõhutäide kogu perele. 

1,5 kg veise abatükki
veidi oliiviõli
700 ml punast veini
150 ml köögiviljapuljongit
3 sl tomatipastat
4–5 porgandit
1 kaalikas
2–3 paprikat
2 sibulat
6 küüslauguküünt
2 loorberilehte
punt värsket peterselli
soola ja pipart

Tee nii:

1. Hõõru liha soola ja pipraga ning tükelda või viiluta umbes 1,5 cm paksusteks tükkideks.
2. Kuumuta pannil küpsetamiseks mõeldud oliiviõli. Kui õli on kuum, pruunista liha pannil mõlemalt poolt.
3. Pane liha koos veini, puljongi ja tomatipastaga 220kraadisesse ahju küpsema. Keera 15 minuti pärast kuumus 150 kraadi peale ja küpseta liha veel tund aega.
4. Kui tunnike hakkab läbi saama, koori porgandid ja kaalikas ning tükelda koos puhastatud parikatega. Koori ja viiluta sibulad jämedateks ratasteks, koori küüslaugud. Pruunista neidki kuumas oliiviõlis.
5. Tõsta köögiviljad, sibul ja küüslauk liha juurde, pista potti loorberilehed ja petersell ning lase veel tunnike haududa.

Hea teada! Võid samasse potti koos köögiviljadega lisada ka kartulid. Sel juhul suurenda veini- ja puljongikogust!

Värske ja mõnus pajaroogFoto: Laura Strandberg

TOIMETAJA

+372 5199 3733
kadi.saar@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee