Kokka

RETSEPT | Valmista mehhikopärased tuunikalavrapid, mida on hea tööle lõunaks kaasa võtta  

Laura Strandberg, 25. september 2018, 20:54
Mõnus amps kaasavõtmiseksi! Foto: Laura Strandberg
Mõnusalt krõmpsud ja samas tervislikud ampsud, mis viivad keele alla! Valmivad kiirelt ja lihtsalt!

Sul on vaja:

Täidis:

2 tomatit
2 avokaadot
1 punane paprika
u 50 g Rooma salatit
60 g musti oliive
1 karp tuunikala oliiviõlis
poole sidruni mahl
150 g maisi
150 g musti konservube

Kaste:

1 väike tšillikaun
väike punt peeneks hakitud peterselli
2 küüslauguküünt
75 g majoneesi
150 g Kreeka jogurtit
soola ja pipart

Tee nii:

1. Haki tomat, avokaado ja paprika väikesteks kuubikuteks.
2. Rebi katki ka Rooma salat.
3. Poolita oliivid või lõika need väikesteks ratasteks.
4. Nõruta tuunikalalt ära suurem osa õlist. Sega kala hakitud köögiviljade ja oliividega. Lisa poole sidruni mahl, oad ja mais ning sega ühtlaseks.
5. Pruunista pannil või grillil tortiljad. Samal ajal valmista kaste, segades peeneks hakitud tšilli, peterselli ja küüslaugu majoneesi ja Kreeka jogurtiga. Maitsesta kaste soola ja pipraga.
6. Sega tuunikalasegu kastmega. Keera sisu tortilja sisse ja serveeri kohe!

Hea teada!
Tuunikalatäidis sobib hästi ka lavaši vahele, samuti pasta-kastmeks!

Mõnus amps kaasavõtmiseksi! Foto: Laura Strandberg

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2600
helen.serka-sanchez@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
levi@ohtulehtkirjastus.ee