Kokka

RETSEPT | Suus sulav sidruni-mustikatort 

Laura Strandberg, 10. jaanuar 2019, 14:23
Kreemine toorjustukate annab sellele magushapule koogile viimase nüansi. Foto: Laura Strandberg
Maitsvas tordis kohtuvad magus ja hapu. Kreemine kate annab sellele just õige nüansi.

Sul on vaja: 
Biskviit:
250 g toasooja võid
275 + 100 g suhkrut
5 toasooja muna
1,5 tl vanilliekstrakti
375 g+1 sl jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
1 kuhjata teelusikatäis soola
250 ml keefirit
4 väikese või 3 keskmise suurusega mahesidruni koor ja mahl
275 g külmutatud mustikaid
veidi võid või õli
Kreem:
400 g toasooja toorjuustu
200 g toasooja võid
400 g tuhksuhkrut
1,5 tl vanilliekstrakti
0,5 tl soola

Samal teemal

Tee nii:
1. Vooderda 23 cm koogivorm küpsetuspaberiga, piserda seda õliga või määri kergelt võiga.
2. Vahusta võid suhkruga umbes 3 minutit. Lisa munad ja vanill ning mikserda veel paar minutit, kuni kõik on korralikult segunenud.
3. Sega teises kausis 375 g jahu, küpsetuspulber ja sool. Sega jahusegu ettevaatlikult munasegusse, hoidudes ülesegamisest. Lisa keefir, sidrunimahl ja -koor ning sega kergelt läbi.
4. Sega mustikad 1 sl jahuga ja lisa ka need paari liigutusega tainasse.
5. Jaga tainas kahe või kolme vormi vahel ja tõsta need 180kraadisesse ahju. Ühe kihi küpsetusaeg on umbes 21 minutit.
6. Kreemi tegemiseks mikserda toorjuustu võiga 2–3 minutit. Lisa tuhksuhkur, sool ja vanilliekstrakt ning mikserda kiirema kiirusega umbes 2,5 minutit.
7. Lase põhjadel jahtuda. Seejärel kata esimene põhi kreemiga, tõsta peale teine biskviit, kata jälle kreemiga. Aseta tordile kolmas põhi ja kata see kreemiga eriti rikkalikult. Soovi korral määri üle ka tordi küljed. Kaunista mustikate ja sidruniga!

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2600
helen.serka-sanchez@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee