Kokka

Hapukapsas on vitamiinipomm! Valmista perele toitev ja tervislik hapukapsa-quiche 

Laura Strandberg, 2. aprill 2019, 15:35
Kindlasti tasub proovimist! Laura Strandberg
Toitev ja maitsev lahtine pirukas viib keele alla ning seda palutakse sinu peres tõenäoliselt varsti jälle teha!

Sul on vaja:
Põhi:
1,5 dl odrajahu
1,5 dl nisujahu
0,5 tl soola
140 g võid
4 sl külma vett

Täidis:
1 keskmine sibul
250 g hakkliha
100 g suitsuliha, peekonit või suitsuvorsti
300 g hapukapsast
1,5 dl vett
oliiviõli praadimiseks
suhkrut
soola ja pipart

Kate:
2 muna
130 g hapukoort
100 g riivitud juustu

Tee nii:

1. Sega sool ja jahud ning näpi hulka või. Lisa külm vesi ja sõtku kõik ühtlaseks. Rulli tainas lamedaks ja vooderda sellega küpsetuspaberiga kaetud 22 cm läbimõõduga ahjuvorm ning aseta täidise valmistamise ajaks külma.

2. Prae kuumas oliiviõlis sibul ja hakkliha. Kui need on peaaegu valmis, lisa pannile tükeldatud suitsuliha ja peagi ka hapukapsas. Lisa vesi, maitsesta soola, suhkru ja pipraga ning lase umbes 10 minutit madalal kuumusel podiseda, jättes kapsa poolkrõmpsuks.

3. Vala kapsa-lihasegu põhjale.

4. Klopi munad kergelt lahti, lisa hapukoor ja riivjuust ning vala sellega kogu vorm üle.

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2600
helen.serka-sanchez@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee