Tee ise

Kuidas valmistada ise kodus seenejooki kombucha't?  

Epp Reinmets, 9. september 2017, 22:46
Eelkõige juuakse kombucha’t selle tervist turgutavate omaduste pärast.Foto: Matton Estonia
Iidsest Aasiast pärit igavese tervise eliksiiri, seenejooki kombucha't on võimalik koduste vahenditega valmistada. Kombucha on laktoosivaba magushapu jook, mis valmib kasulikest mikroorganismidest koosneva emaseene abil.

Eelkõige juuakse kombucha’t selle tervist turgutavate omaduste pärast, aga kas see ka toimib, on igaühe enda otsustada

Seenejoogiks kutsutakse jooki peamiselt setõttu, et pruunikas tarretist meenutav bakteritest ja pärmist koosnev kogum meenutab seene viljakeha. Populaarse joogi päritolu pole kindlalt teada, kuid arvatavasti pärineb see Kirde-Aasiast Mandžuuria aladelt, kust see levis kogu maailma.

Kombucha valmistamiseks varu valmis järgnev: 

1,5 l vett

120 ml suhkrut

2 tl musta või rohelist teed

100 ml kombucha vedelikku + 1

emaseen

lehter, tihe sõel või kurnamisriie

2–10 l klaaspurk + kaas

teekann

Seejärel mine osta poest septembrikuu Nipiraamat, kust leiad Kombucha tegemise õpetuse + raviomaduste tutvustuse. 

Eelkõige juuakse kombucha’t selle tervist turgutavate omaduste pärast.Foto: Matton Estonia

TOIMETAJA

+372 5199 3733
kadi.saar@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee