Kokka

RETSEPT | Parmesani juustuga lihapallid tomatikastmes 

Laura Strandberg, 9. oktoober 2018, 15:50
Lihapallid tomatikastmes Laura Strandberg
Lihapallikaste tuleb rikkalike maitsenüanssidega ja mekib ka väikestele sööjatele. Eriti meelt mööda on see kõigile parmesani austajatele.

3 küüslauguküünt
600 g veisehakkliha
100 + 50 g parmesani
punt peterselli
2 tl oliiviõli
60 g riivsaia
oliiviõli praadimiseks
800 g purustatud tomateid
soola ja pipart
meelepärast pastat

1. Koori ja haki küüslauk peeneks.
2. Sega kokku hakkliha, hakitud küüslauk, 100 g parmesani, hakitud petersell, oliiviõli, riivsai, maitsesta soola ja pipraga.
3. Veereta lihatainast käte vahel pallikesed ja pruunista need kuumas oliiviõlis igast küljest.
4. Vala lihapallidele pannil peale ka tomati­kaste ning maitsesta soola ja pipraga. Lase kastmel kaane all vaikselt 30 minutit podiseda.
5. Samal ajal, kui kaste valmib, keeda valmis oma lemmik­pasta.
6. Serveeri pastat koos kuuma kastme ja liha­ pallidega. Riivi toidule parmesanikuhi ja raputa üle hakitud peterselliga!

Nipp!
Mida kauem kastet keedad, seda paksem see tuleb. Kui armastad juustust kastet, lisa parmesani ka kastmele!

Lihapallid tomatikastmes Laura Strandberg

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2600
helen.serka-sanchez@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee