Jaga:     
Kokka

Proovi järele! Heeringaampsud muna ja murulauguga

Lihtne, eestlaslik ja nii maitsev!

Sul on vaja:

20 õhukest musta leiva viilu

3 keedetud muna

80 g hapukoort

2 sl majoneesi

väike punt tilli
väike punt murulauku
200 g õrnsoolast heeringafileed

1 sidrun
1 punane sibul

Tee nii: 

1. Rösti leivaviile 180kraadises ahjus, kuni need on mõnusalt krõbedad.
2. Samal ajal haki muna ja sega hapukoore, majoneesi ja hakitud maitserohelisega, jättes veidi rohelist ka kaunistuseks.

3. Viiluta heeringas. Lõika õhukesed sidruni- ja punase sibula viilud.
4. Tõsta munasegu leivale, sinna peale heeringatükid, sidruni- ja sibulaviilud.

5. Kaunista leivad maitserohelisega ja serveeri kohe! 

(Foto: Laura Strandberg)