Kokka

Jõhvikate ja seentega veise kaelakarbonaad punaveinikastmes 

Laura Strandberg; allikas Nipiraamat, 17. jaanuar 2018, 17:57
 Foto: Laura Strandberg
Klassikaline kooslus sobib hästi nädalavahetusel nautimiseks või külalistele pakkumiseks. 

Neljale

30 minutit + 4 tundi ahjus

Sul on vaja: 

700 g veise kaelakarbonaadi

1 keskmine sibul
400 g porgandeid
250 g šampinjone

200 ml punast veini
450 ml veisepuljongit
3 tl Worcestershire’i kastet

3 tl palsamiäädikat
120 g värskeid jõhvikaid

3 tl mett
punt värsket tüümiani ja rosmariini
oliiviõli praadimiseks

1 brokoli
2 küüslauguküünt
soola ja pipart

Tee nii: 

1. Määri karbonaadi soola ja pipraga.

2. Koori ja viiluta sibul ning lõika porgandid kangideks. Pruunista neid kuumas oliiviõlis. Kui need on peaaegu valmis, pruunista ka terved seened. Seejärel tõsta köögiviljad kõrvale.

3. Pruunista kuumal pannil oliiviõlis igalt küljelt kiirelt ka liha.

4. Vala ära üleliigne rasv ja kalla pannile punavein. Tõmba puulabidaga põhjast panni külge jäänud lihatükid lahti ja lase vein vaid sekundiks keema.

5. Pane liha ahjupotti ja lisa veisepuljong, Worcestershire’i kaste ja palsamiäädikas. Lisa potti ka praetud köögiviljad, jõhvikad, mesi ja hakitud värsked ürdid.

6. Küpseta liha 140kraadises ahjus neli tundi.

7. Vahetult enne valmimist haki küüslauguküüned peeneks ja voki neid oliiviõlis koos brokoliõisikutega. Serveeri liha koos brokoliga.

PS! Sama retsepti järgi saad ka hea seaprae!

Hea teada!

Võid liha juba eelmisel päeval soola, pipra ja veidikese oliiviõliga sisse määrida, siis maitsestub see veel paremini. 

 Foto: Laura Strandberg

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2600
helen.serka-sanchez@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
levi@ohtulehtkirjastus.ee