Jaga:     
Kokka

Nädalavahetuse lemmikud: topeltšokolaadiga küpsised

Võiks arvata, et need eriti rikkalikud ja šokolaadised küpsised on äärmiselt patu­sed, kuid võta näpust – need koosnevad ainult heast ja paremast ning on kõigest ebatervislikust priid.

Sul on vaja:

120 g mandlijahu
50 g kakaopulbrit
1 tl soodat
0,5 tl jahvatatud meresoola

100 ml ghee’d või kookosõli

80 g kookossuhkrut

60 g mandlivõid
1 tl vanilliekstrakti
1 muna
130 g tumedat šokolaadi

0,5 tl soolahelbeid

Tee nii:

Kas teadsid, et Nipiraamatu retseptide koostaja Laura Strandberg andis välja raamatu? Sealt leiad rohkelt üdini tervislike maiustuste tegemise õpetu­ si, nagu seegi küpsisteretsept. Raamatu muudab eriliseks see, et küpsetistes pole kasutatud nisu­ jahu, piima ega valget suhkrut.

1. Sega kokku mandlijahu, kakao, sooda ja jahvatatud meresool.
2. Mikserda ghee’d ja suhkrut umbes poolteist minutit. Lisa ka mandlivõi ja vanilliekstrakt ning mikserda veel, kuni kõik on segunenud.

3. Lisa muna ja mikserda veel pool minutit.

4. Sega tainasse omavahel ühendatud kuivained ja hakitud šokolaad. Seejärel aseta tainas kümneks minutiks külma.

5. Veereta tainast käte vahel ühe­suurused pallikesed ja suru need käega küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil lapikuks. Küpseta küpsiseid 180kraadises ahjus um­bes 12 minutit. Jälgi, et küpsised jääksid seest õrnalt niiskeks. 

(Foto: Laura Strandberg)