Tee suu magusaks! (Laura Strandberg)
Jaga:     
Kokka

Suu magusaks! Valmista vanilli-sidrunikreem!

Hapukasmagusat võiet on hea kasutada magustoitudes ja kookides, näiteks maitseb see hästi koos värskete marjadega Pavlova tordi vahel, argiõhtutel aga naudi seda küpsiste ja ciabatta’ga.

Vaja läheb:

2 dl mahedate sidrunite mahla

1,5 sl sidrunikoort

130g võid

1 tl jahvatatud vanilli

5 dl tuhksuhkurt

3 keskmise suurusega muna

2 munakollast

Tee nii:

1.     Pese sidrunid kuuma vee all puhtaks. Pressi neist välja mahl ja riivi peenelt maha koor.

2.     Pane sidrunimahl ja –koor, tükeldatud või, vanill ja suhkur paksu põhjaga potti. Sega hulka ka munad ja munakollased.

3.     Kuumuta segu keskmisel tulel pidevalt vispeldades, kuni või on sulanud. Alanda kuumust. Vispelda ja kuumuta kreemi, kuni segu on paksenenud. Selleks kulub umbes 10 minutit.

4.     Kurna segu läbi tiheda sõela puhtasse purki ja jäta jahtuma.

Head maiustamist!