Nipid

Nipid, kuidas teha eriti head presskannu kohvi! 

Toimetas Helen Serka-Sanchez, 21. märts 2019, 05:17
Üks hea kohvi loob mõnusa enesetunde!Foto: Pixabay
Ka kodus on võimalik valmistada maitsvat kohvi, mis ei jää sugugi alla kohviku omale. Järgnevalt mõned õpetussõnad proffidelt, kuidas seda teha.

1. Puhtus ja vee kvaliteet. Alati kasuta puhtaid nõud. Jälgi, et veekeetjas ei oleks katlakivi. Puhasta oma veekeetjat regulaarselt katlakivist äädikaga läbikeetes. Väga oluline on vee kvaliteet, sest selle maitse mõjutab ka kohvi. Vajadusel kasuta filtreeritud vett.

2. Kvaliteetne kohv. Ilmselgelt peab hea kohvi saamiseks kasutama häid kohviube. Kui tunned, et sinus ootab äratamist kohvigurmaan, siis eelista käsitöökohvi tavapoe omale.

3. Doseerimine. Pane presskannu 7-8 g kohvi 200 ml vee kohta.

4. Õige veetemperatuur. Keeda vesi ja lase sellel umbes minut aega jahtuda, sel juhul on see sobiva kuumusega ehk umbes 85-95 kraadi. Liiga kuum kohv kõrvetab kohvi ja muudab selle maitse kibedaks.

5. Sega vesi ja kohvipulber. Seejärel aseta press kergelt kannule, ilma seda täiesti alla surumata. Lase kohvil 4-6 minutit tõmmata.

6. Naudi kohe! Suru press lõpuni ja joo kohvi kohe ära.  

Samal teemal

19. märts 2019, 12:33
KEVADISELT KERGE | Kohupiima-toorjuustukook kaerapõhjal
30. september 2018, 18:12
VIDEO | Õpetus, kuidas valmistada kohvi Aeropressiga
29. september 2018, 00:01
Kuldreeglid kodusele kohvimeistrile: Kohvi kolm peamist vaenlast on õhk, valgus ja niiskus  

TOIMETAJA

+372 5199 3733
kadi.saar@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee