Nipid

Ohoo! Nipid, kuidas teha eriti head presskannu kohvi! 

Toimetas: Helen Serka-Sanchez Allikas: internet , 8. märts 2018, 19:17
Üks hea kohvi loob mõnusa enesetunde! 
Ka kodus on võimalik valmistada maitsvat kohvi, mis ei jää sugugi alla kohviku omale. Järgnevalt mõned õpetussõnad proffidelt, kuidas seda teha.

·      Puhtus ja vee kvaliteet. Alati kasuta puhtaid nõud. Jälgi, et veekeetjas ei oleks katlakivi. Puhasta oma veekeetjat regulaarselt katlakivist äädikaga läbikeetes. Väga oluline on vee kvaliteet, sest selle maitse mõjutab ka kohvi. Vajadusel kasuta filtreeritud vett.

·      Kvaliteetne kohv. Ilmselgelt peab hea kohvi saamiseks kasutama häid kohviube. Kui tunned, et sinus ootab äratamist kohvigurmaan, siis eelista käsitöökohvi tavapoe omale.

·      Doseerimine. Pane presskannu 7-8 g kohvi 200 ml vee kohta.

·      Õige veetemperatuur. Keeda vesi ja lase sellel umbes minut aega jahtuda, sel juhul on see sobiva kuumusega ehk umbes 85-95 kraadi. Liiga kuum kohv kõrvetab kohvi ja muudab selle maitse kibedaks.

·      Sega vesi ja kohvipulber. Seejärel aseta press kergelt kannule, ilma seda täiesti alla surumata. Lase kohvil 4-6 minutit tõmmata.

·      Naudi kohe! Suru press lõpuni ja joo kohvi kohe ära.  

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2600
helen.serka-sanchez@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee