Premeeri end nädalavahetusel ühe maitsva võileivatordiga! (Autor: Laura Strandberg)
Jaga:     
Kokka

Miks mitte nädalavahetusel? Tee ise luksuslik võileivatort!

Poes on müügil erinevaid võileivatorte, ükski aga ei ole nii koduse maitsega, kui ise valmistatud. Valmista mõneks tähtpäevaks see tuunikala-makra täidisega võileivatort.

Hea teada!

Tordist jagub kaheksale, valmistamiseks kulub 45 minutit + maitsestumisaeg 24 tundi.

Soovi korral tee tort ühe täidisega. Sel juhul kahekordista täidise koostisaineid. 

Vaja läheb:

Tuunikalatäidis:

8 marineeritud kurki

2 tuunikalakonservi vees

poole sidruni mahl

4 sl paksu majoneesi

250 g hapukoort

tilli

Makratäidis:

200 g makrat

5 keedetud muna

200 griivjuustu

4 sl majoneesi

400 g 20%-list hapukoort

soola 

Kaunistamiseks:

Segu 200g sulatatud juustust ja 4 sl majoneesist

Keedetud muna

Tilli

Peterselli

Kollast paprikat

Sidruniviile

Kalamarja 

Tee võileivatort nii:

1.     Sega kokku viilutatud makra, hakitud muna, riivjuust, majonees ja hapukoor ning maitsesta soolaga.

2.     Haki väikesteks kuubikuteks marineeritud kurk ja sega kokku nõrutatud tuunikala, sidrunimahla, majoneesi, hapukoore ja värske hakitud tilliga.

3.     Lao suuremale kandikule 4 X 2 saiaviilu ja kata poole koguse makratäidisega.

4.     Aseta peale üks kiht röstleibu ja kata poole koguse tuunikalatäidisega. Seejärel lao saiakiht ja kata see makratäidisega. Viimasena lao röstleivakiht ning määri see tuunikalatäidisega.

5.     Pane tort ööpäevaks külmkappi.

6.     Enne serveerimist kata tort pealt sulatatud juustu ja majoneesi seguga ning kaunista meelepäraselt.