Maitsev snäkk! (Foto: Laura Strandberg)
Jaga:     
Kokka

Nädalavahetuseks: Valmista erineva kattega bruschettad!

Bruschettad sobivad hästi külaliste võõrustamiseks või romantiliseks õhtuks kallimaga. Jagame sulle kolme erineva kattega bruschetta retsepti.

Erineva kattega bruschettad

Bruschettad valmivad piknikuõhtul kiirelt ja on maitsvad. Neid tehes saad arvestada seltskonna erinevate maitse-eelistustega.

Neljale

30 minutit

Põhjaks ciabattasaiu

Bruschettad kitsejuustu ja peediga

1 väiksem keedetud peet        

200 g kitsejuustu

rukolat

veidi röstitud seedermänniseemneid

Marinaad:

100 ml külmpressitud oliiviõli           

1 küüslauguküüs

1 sl palsamiäädikat

veidi punet

1.     Sega marinaadiks kokku oliiviõli, peenelt hakitud küüslauk, palsamiäädikas ja hakitud pune.

2.     Viiluta peet õhukeselt ja pane paariks tunniks marinaadi.

3.     Aseta ciabattadele kitsejuustuviilud, sinna peale peediviilud, paar rukolalehte, seedermänniseemneid ja veidi peetidest ülejäänud marinaadi.

Bruschettad prosciutto ja meloniga

oliiviõli

4 õhukest prosciutto-singiviilu

veerand melonit

palsamiäädikat

Nirista röstitud ciabattale veidi oliiviõli ja laota peale singiviilud ja õhukesed meloniviilud. Piserda peale palsamiäädikat.

Bruschettad ricotta ja pirniga

4 sl ricottajuustu

soola ja pipart

1 suur pirn

peotäis Kreeka pähkleid

mett

Määri röstitud ciabattale ricottajuustu ja maitsesta see veidikese soola ja pipraga. Sinna peale aseta õhukesed pirniviilud ja hakitud Kreeka pähklid. Nirista peale meetriibud.

Hea teada!

Ciabatta asemel võid kasutada ka kergelt röstitud koorikleiba!

Maitsev snäkk! (Foto: Laura Strandberg)