Jääteed võib juua ka kevadel! (Foto: Laura Strandberg)
Jaga:     
Kokka

Tee ise: tervislikud ja kosutavad jääteed!

Ehkki päris suvine soojus pole veel kohale jõudnud, on jääteed mõnus juua ka kevadel. Jagame sulle kaks mõnusat retsepti.

Maasika-basiiliku jäätee

1 suur purk

20 minutit + jahtumise aeg

Vaja läheb:

2 l vett

6 musta pakitee kotikest

punt basiilikut + veidi serveerimiseks

500 g puhastatud ja poolitatud maasikaid

80 g mett

jääkuubikuid serveerimiseks

Tee nii:

1.     Lase veel keskmise suurusega potis keema tõusta.

2.     Lisa musta tee kotikesed ja lase 5 minutit vaiksel tulel tõmmata.

3.     Eemalda pott tulelt ja võta teekotikesed välja.

4.     Lisa potti basiilik, lase sel 10 minutit tõmmata ja kurna see välja.

5.     Lisa teele maasikad ja mesi ning lase sel jahtuda. Seejärel tõsta tee külmkappi ja hoia seal kuni serveerimiseni.

6.     Lauale tõstes lisa teele jääkuubikud.

Roheline jäätee sidruni, mündi ja ingveriga

1 suur kann

20 minutit + jahtumise aeg

Vaja läheb: 

1,5 l vett

80 g kooritud ja viilutatud ingverit

4–6 rohelise pakitee kotikest

kimp mündilehti + veidi serveerimiseks

120 g vedelat mett

2 väiksemat (mahedat) sidrunit

jääkuubikuid serveerimiseks

Tee nii: 

1.     Kuumuta vesi koos ingveriga keemiseni ja eemalda tulelt.

2.     Lisa teekotikesed ja mündilehed, kata pott kaanega ja lase 15 minutit tõmmata. Seejärel kurna.

3.     Sega sisse mesi ja ühe sidruni mahl.

4.     Jahuta tee toatemperatuurini ja aseta külma.

5.     Serveerimisel pista kannu ka teise sidruni viilud, jääkuubikud ja mündilehed.