Nipid

Vau! Kolm põhjust, miks süüa Brüsseli ehk rooskapsast! 

Toimetanud: Tuuli Mäemat, allikas: internet, 22. aprill 2018, 18:31
Proovi järele!
Kas teadsid, et väikene ümmargune Brüsseli kapsas on pungil tervist? Siin kolm head põhjust, miks valida see oma toidulauale.

Põhjused, miks süüa Brüsseli kapsast:

·      See parandab sinu seedesüsteemi. Brüsseli kapsas on palju kiudaineid. Kui süüa brüsseli kapsast regulaarselt, võib paraneda sinu soole mikrofloora.

·      Aitab ennetada vähki. Kuna Brüsseli kapsas sisaldab väga palju glükosinolaate, mis on väga väärtuslikud vähivastased ühendid, võib Brüsseli kapsa söömine vähki ennetada.

·      Rohkelt vajalikke vitamiine. Brüsseli kapsas sisaldab palju K-vitamiini, C-vitamiini, Vitamiin B6-te, mangaani, rauda, kaaliumit.

Erinevad võimalused Brüsseli kapsa valmistamiseks:

·      Keeda Brüsseli kapsast soolases vees, see aitab mõrudat maitset mahendada.

·      Hauta Brüsseli kapsast ja lisa hiljem maitsestamiseks sidrunimahla.

·      Küpseta ahjus koos teiste juurviljadega. See annab neile eriti mõnusa krõbeda maitse.