2
fotot
Eriti põnev retsept! (Foto: https://jazzinokitchen.blogspot.com.ee/)
Jaga:     
Blogid | Jazzino

BLOGI! Valmista Georgia köögi suupiste - Spinati phali!

Minu üks lemmikuid georgia köögi eelroogasid on phali ehk kreeka pähkli püree, tavaliselt kas mõne viljaga segatult (peedid, spinat, baklažaan) või kuhugi sisse rullitult (paprika, baklažaan). Imehea, toitev ning värske!

Retseptist jagub 4-6le. 
Vaja läheb:
  • 400 g spinatit
  • 1,5 dl kreeka pähkleid
  • 2 küüslauku
  • väike peotäis värsket koriandrit
  • väike peotäis värsket peterselli
  • 1 sl valge veini või õunasiidriäädikat
  • 1-2 sl mahedamaitselist õli
  • 0,5 tl jahvatatud koriandrit
  • 0,5 tl jahvatatud lambaläätsi
  • näpuotsatäis cayenne'i pipart
  • mõned mehised keerud musta pipart
  • veidi soola
  • kaunistuseks granaatõunaseemneid
Tee nii: 

1. Blanšeeri spinat ehk keeda nii minuti kahe jagu, kuni lehed kokku kukuvad, seejärel nõruta korralikult. Haki väiksemaks ning lase jahtuda.
 
2. Purusta kreeka pähklid, spinat ja küüslauk jämedaks puruks. Lisa õli, äädikas ja maitseained ning surista nii peeneks kui soovid. Mõnel pool serveeritakse phali't kausist ühtlase püreena, teisal aga jäetakse mass tükilisemaks (kasutatakse koostisosade peenestamiseks hakklihamasinat), ning vormitakse neist pallid. Mina, kahe vahel, kuna mõlemad on hirrrmus head, lasin segu pigem peeneteralisemaks, aga jätsin veel piisavalt tahedust, et neist saaks pallid vormida.
 
3. Kaunista granaatõunaseemnetega ning lase enne serveerimist jahedas seista, vähemalt paar tundi, ideaalis lausa üleöö. Serveeri georgia leivaga eelroana. 
 
Vaata pikemat postitust SIIT