Kokka

Kui maitsev! Rikkaliku kreemikattega pähkline porgandikook! 

Autor: Laura Strandberg, allikas: Nipiraamat, 3. mai 2018, 10:49
Eriti mõnus ja suus sulav porgandikook!  Foto: Laura Strandberg
Porgandikook on mahlane ja tummine üheaegselt. Koogist jagub kümnele ja aega võtab tunnikene.

Porgandikook:

700 g porgandeid

200 g mandleid

200 g Kreeka pähkleid

80 g jahu

2 tl kaneeli

veidi soola

250 ml oliiviõli küpsetamiseks

80 g pruuni suhkrut

50 g + 40 g valget suhkrut

4 muna

100 g kookoshelbed

võid koogivormi määrimiseks

Kreem:

500 g mascarponet

400 g toorjuustu

1 laim

Kaunistamiseks:

pekanipähkleid

Vaja läheb: 

1.     Koori ja riivi porgandid. Purusta kergelt mandlid ja Kreeka pähklid.

2.     Sega kokku jahu, kaneel ja sool.

3.     Mikserda suures kausis kokku õli ja pruun suhkur ning 50 g valget suhkrut. Lisa ükshaaval munad, samal ajal edasi mikserdades.

4.     Lisa hulka riivitud porgandid ja purustatud mandlid ja pähklid ning kookoshelbed. Viimaks lisa kokku segatud kuivained.

5.     Määri koogivorm võiga ja puista üle jahuga. Tõsta tainas vormi ja küpseta kooki 160kraadises ahjus 30 minutit. Kontrolli koogi küpsust keskelt noa või puutikuga.

6.     Kreemi tegemiseks mikserda kokku toasoe mascarpone, toorjuust ja 40 g suhkrut, pigista hulka ühe laimi mahl.

7.     Kata kook kreemiga ning kaunista pekanipähklite ja muude meelepäraste purustatud pähklitega!

Hea teada!

Kui soovid veelgi tervislikumat kooki, asenda suhkrud 120 g vedela meega, ka toorjuustukreemis võid suhkru asemel kasutada mett.

Eriti mõnus ja suus sulav porgandikook!  Foto: Laura Strandberg

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2600
helen.serka-sanchez@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
levi@ohtulehtkirjastus.ee