Nipid

JAANIPÄEVAKS: valmista head grill-liha nii!  

Toimetas Tuuli Mäemat, 22. juuni 2018, 15:29
Head nipid grillimiseks!  
Kuidas küpsetada grillil liha nii et see maitseks nagu tipprestoranis? Nõu annab grillmeister Enn Tobreluts.

·      Valmista liha ette. Lase lihal enne grillimist umbes tund aega toasoojas seista. Nii ei muutu liha grillile pannes liha temperatuur nii drastiliselt ja see pruunistub kiiremini.

·      Puhasta grill. Käi grillrest üle terasharjaga ja nühi rätikuga puhtaks. Seejärel määri rest toiduõliga kergelt üle.

·      Vali hea grillsüsi ja süüteeõli. Süüta suuretükiline grillsüsi paberi ja toiduõli, ökoloogiliste süütekuubikute või -õliga, mis koosneb alkoholist ja toiduõlist.

·      Õige hetk grillimiseks. Aseta liha grillile alles siis, kui grillrest on kuum.

·      Pööra liha tangidega. Liha pööramiseks kasuta mugavaid tange, mitte kahvlit, sest liha torgates niriseb mahl välja. Marinaadis lihalõikude ja toorete grillvorstide jaoks on parim kastuada lapiku otsaga grilltange.

·      Väldi liiga suurt kuumust. Kui kuumus muutub grillil liiga suureks ja lihast eralduv rasv läheb sütel põlema, sumbub leek, kui paned grillile kaane peale ja sulged ventilatsiooniavad. Äärmisel vajadusel piserda grilli vee, õlle või veiniga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2600
helen.serka-sanchez@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
levi@ohtulehtkirjastus.ee