Tervislik salat kevadesse! (Foto: Laura Strandberg)
Jaga:     
Kokka

Tervislik salat kevadesse!

Peedi ja fetajuustu kooslus on alati kindla peale minek. Kostita selle salatiga oma külla tulevaid sõpru. Retseptist jagub neljale ja aega kulub vaid pool tundi!

Vaja läheb:

5–6 peeti

20+20 ml oliiviõli küpsetamiseks

150 g seemneleiba

3 küüslauguküünt

250 g fetajuustu

väike peotäis seedermänniseemneid

50 ml esimese külmpressi oliiviõli

25 ml veiniäädikat

jahvatatud meresoola

punt lehtsalatit

veidi tüümiani

Tee nii:

1.     Viiluta peedid ja sega need kokku küpsetamiseks mõeldud 20 ml oliiviõli ja soolaga. Rösti peete 180kraadises ahjus, kuni need on küpsed ja kergelt pruunistunud.

2.     Võimalusel mahuta koos peetidega ahju ka õhukeselt viilutatud seemneleib, mis on segatud 20 ml oliiviõli ja kahe purustatud või peenelt hakitud küüslauguküünega.

3.     Tükelda fetajuust.

4.     Rösti seedermänniseemned kuumal pannil.

5.     Haki peeneks viimane küüslauguküüs ja sega külmpressitud oliiviõli, veiniäädika ja vähese jahvatatud meresoolaga.

6.     Rebi salat tükkideks, laota vaagnale ning sega poole kastmekogusega. Laota peale röstpeediviilud, röstleib ja fetakuubikud. Nirista peale ülejäänud kaste ning puista üle seedermänniseemnetega. Kaunista salat tüümianiokstega ja serveeri kohe!

Tervislik salat kevadesse! (Foto: Laura Strandberg)

Hea teada!

Proovi feta asemel ka kitsejuustu!