Jazzino

Ruttu kööki! Valmista maasikakorvikesed basiilikukreemiga! 

jazzinokitchen.blogspot.com.ee, 22. mai 2018, 13:21
Ilus ja maitsev magustoit! https://jazzinokitchen.blogspot.com.ee
Ahoi, suvi, sina või? Kevad läks eriti kiirelt sel aastal mööda ning suvepalavus võttis sujuvalt talvesaapailma üle. Suvekleitidel on jälle kapi etteotsa asja ning päikesekreem õigustab igapäevaselt oma olemasolu. 

Retseptist saab 12 korvikest. 

Vaja läheb:
Muretainakorvikesed:

  • 250 g nisujahu
  • 1 suur muna
  • 100 g tuhksuhkrut
  • 125 g toasooja võid
  • pool tl soola

Basiilikukreem:

  • 6 munakollast
  • 45 g maisitärklist
  • 75 g suhkrut
  • pool tl vaniljekaunapastat või 1 tl vaniljesuhkrut
  • 375 g piima
  • pool potti (2 suurt peotäit) basiilikulehti ja -varsi
  • umbes 500 g maasikaid

Tee nii:
1. Esimese asjana kuumuta piim vanilje ja basiilikulehtedega keema ning võta seejärel tulelt. Jäta nii pooleks tunniks maitsestuma.


2. Samal ajal valmista muretainas. Mõõda tuhksuhkur ja sool kaussi ning lõika sinna juurde toasoe või. Mudi sõrmedega ühtlaseks massiks. Lisa muna ning sega ühtlaseks. Sõelu kaussi jahu ning sega tainas ühtlaseks. Vormi tainast pall, mässi kilesse ning pane külmappi ootele. 


3. Nüüd valmista kondiitrikreem. Kuumuta piim uuesti peaaegu keemiseni ning võta tulelt. Kurna läbi suureaugulise sõela, et basiilik välja saada, aga et vaniljeseemned sõelale ei jääks. Klopi munakollased suhkruga heledaks, lisa maisijahu ning sega ühtlaseks. Kalla pidevalt vispeldades pool piimast munasegusse ning klopi ühtlaseks. Vala saadud segu tagasi ülejäänud poole piima juurde potti ning tõsta madalale tulele. Nüüd ei tohi potti üksi jätta, muidu võib kreem põhja kõrbeda või tükki minna. Kuumuta pidevalt segades, kuni saad paksu ühtlase kreemi. Vala madalasse kaussi ning kata pealt toidukilega, et kreemile nahka ei tekiks. Jäta jahtuma.

4. Võta muretainas külmast ning jaga 12ks tükiks. Veereta tükikestest käte vahel pallikesed ning rulli kahe küpsetuspaberi vahel iga pall õhukeseks kettaks. Kata tartelette'ivormid taignaga ning suru kõik servad kenasti voltidesse, kui sul juhtuvad volangidega vormid olema. Tee nii kõik korvikesed valmis. Torgi põhjad kahvliga auguliseks ning kata küpsetuspaberiruudukeste ja küpsetusubadega. Mina kasutan tavalisi kuivatatud herneid. Küpseta 200 kraadi juures algul umbes 12-15 minutit koos paberiga ning siis ilma veel umbes 5 minutit, kuni korvikesed on kenad helekuldsed. Võta ahjust ja jäta jahtuma. 

5. Kui korvid ja kreem on jahtunud, võid koogid valmis teha. Jaga kreem korvikeste vahel ning kaunista maasikatega. Serveeri ja valmistu kiidusõnu vastu võtma. 

Vaata pikemat postitust SIIT!

Ilus ja maitsev magustoit! https://jazzinokitchen.blogspot.com.ee

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2600
helen.serka-sanchez@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
levi@ohtulehtkirjastus.ee