Ideaalne toit õhtuks! (Foto: Laura Strandberg)
Jaga:     
Kokka

Tervislik ja maitsev! Lehtkapsasalat meemarinaadis lõhega

See tervislik salat valmistab rõõmu nii silmale kui kõhule. Üllata sellega külla tulevaid sõpru! Aega kulub 1 tund marineerimiseks + 30 minutit salati valmistamiseks ning jätkub neljale.

Vaja läheb:

700-800 g lõhefileed

2 tl seesamiõli praadimiseks

Marinaad:

1 küüslauguküüs

2 sl sojakastet

3 tl mett

1 tl valgeveiniäädikat

1 tl riivitud ingverit

Kui soovid tugevamat maitsenüansi, lase kalal terve ööpäev marinaadis olla.

Salat:

veidi oliiviõli praadimiseks

200 g šampinjone

2 porgandit

350 g lillat kapsast

punt lehtkapsast

suur punt spinatit

2 tl sojakastet

2 tl seesamiõli

punt rohelist sibulat

Tee nii:

1. Valmista marinaad. Selleks koori küüslauk ja haki peeneks. Sega kokku sojakaste, mesi, valgeveiniäädikas, ingver, küüslauk. Kata lõhe marinaadiga ja jäta vähemalt tunniks seisma. Seejärel nõruta kala marinaadist.

2. Kuumuta pannil 2 tl seesamiõli ja pruunista selles lõhet koos nahaga mõlemalt poolt 2 minutit. Alanda kuumust ja küpseta kala veel umbes 4 minutit.

3. Samal ajal valmista salat. Pruunista pannil oliiviõlis viilutatud seened. Koori ja riivi porgand. Haki kapsas ja rebi jämedalt lehtkapsas. Pane kõik kaussi ja puista hulka spinatilehed. Sega salat läbi 2 tl sojakastme ja 2 tl seesamiõliga. Lisa soovi korral veidi jahvatatud meresoola.

4. Tõsta salat taldrikutele või vaagnale ja pane peale lõhe. Puista üle hakitud rohelise sibulaga.

Ideaalne toit õhtuks!

0 kommentaari