Kokka

Tervislik ja maitsev! Lehtkapsasalat meemarinaadis lõhega 

Autor: Laura Strandberg, allikas: Nipiraamat, 24. mai 2018, 14:15
Ideaalne toit õhtuks! Foto: Laura Strandberg
See tervislik salat valmistab rõõmu nii silmale kui kõhule. Üllata sellega külla tulevaid sõpru! Aega kulub 1 tund marineerimiseks + 30 minutit salati valmistamiseks ning jätkub neljale.

Vaja läheb:

700-800 g lõhefileed

2 tl seesamiõli praadimiseks

Marinaad:

1 küüslauguküüs

2 sl sojakastet

3 tl mett

1 tl valgeveiniäädikat

1 tl riivitud ingverit

Kui soovid tugevamat maitsenüansi, lase kalal terve ööpäev marinaadis olla.

Salat:

veidi oliiviõli praadimiseks

200 g šampinjone

2 porgandit

350 g lillat kapsast

punt lehtkapsast

suur punt spinatit

2 tl sojakastet

2 tl seesamiõli

punt rohelist sibulat

Tee nii:

1. Valmista marinaad. Selleks koori küüslauk ja haki peeneks. Sega kokku sojakaste, mesi, valgeveiniäädikas, ingver, küüslauk. Kata lõhe marinaadiga ja jäta vähemalt tunniks seisma. Seejärel nõruta kala marinaadist.

3. Samal ajal valmista salat. Pruunista pannil oliiviõlis viilutatud seened. Koori ja riivi porgand. Haki kapsas ja rebi jämedalt lehtkapsas. Pane kõik kaussi ja puista hulka spinatilehed. Sega salat läbi 2 tl sojakastme ja 2 tl seesamiõliga. Lisa soovi korral veidi jahvatatud meresoola.

4. Tõsta salat taldrikutele või vaagnale ja pane peale lõhe. Puista üle hakitud rohelise sibulaga.

Ideaalne toit õhtuks! Foto: Laura Strandberg

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2600
helen.serka-sanchez@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
levi@ohtulehtkirjastus.ee