Hõrgutav mustikakrõbedik viib keele alla (Foto: Laura Strandberg)
Jaga:     
Kokka

Viib keele alla! Tee ise mustikakrõbedikku!

Kui sügavkülma on jäänud veel eelmise aasta mustikaid, siis nüüd on küll viimane aeg need ära süüa. Nii saadki neid kasutada krõbediku valmistamisel. Selle tervisliku magustoidu tegemiseks kulub 45 minutit ning jagub neljale.

Vaja läheb:

8 dl mustikaid

3 dl kaerahelbeid

1,5 dl pähklisegu või jahvatatud mandleid

1 dl jahvatatud kaerahelbed ehk kaerajahu

70 g võid

80 g (palmi)suhkrut

näpuotsatäis soola

serveerimiseks koorejäätist

 Tee nii: 

1. Pane ahi 180 kraadi juurde soojenema.

2. Jahvata pähklid või mandlid.

3. Võita ahjuvorm ja laota peale mustikad.

4. Pane kaussi pähklijahu, kaerajahu, veidi soola, kaerahelbed, suhkur, külm või ning pudista sõrmede vahel purutaoliseks massiks.

5. Laota see ühtlaselt mustikatele ja küpseta u 30 minutit, kuni kate on kuldne ja krõbe. Serveeri soojalt koos vanillijäätisega.

Hõrgutav mustikakrõbedik viib keele alla (Foto: Laura Strandberg)