Lahe õhtusöögiidee! Juustused suvikõrvitsalootsikud (Laura Strandberg, Nipiraamat)
Jaga:     
Kokka

Lahe õhtusöögiidee! Juustused suvikõrvitsalootsikud

Ahjuroogasid on mõnus valmistada, sest nendega ei pea suurt vaeva nägema. Ahi teeb ära suurema töö. Suvikõrvitsalootsikute valmistamiseks kulub 45 minutit ja kogusest jagub kahele.

2 keskmist suvikõrvitsat

150 g sinki

150 g riivjuustu

100 g fetajuustu

80 g majoneesi

1 mugulsibul

võid

küüslauguküüs

murulauku

soola-pipart

maitserohelist

1. Lõika suvikõrvitsad pikuti ja siis keskelt pooleks. Uurista sisu välja.

2. Prae sibul võis klaasjaks, lisa purustatud küüslauk ja hakitud sink ning mõne aja pärast, kui need on veidi pruunistunud, tõsta pann pliidilt, sega sisse ka maitseroheline ja maitsesta soola-pipraga.

3. Tõsta täidis kaussi ja sega kergelt fetakuubikutega.

4. Raputa suvikõrvitsapoolikutele veidi sool, vooderda poolega riivjuustust, jaga täidis suvikõrvitsate vahel ning puista üle ülejäänud riivjuustu ja majoneesi seguga.

5. Tõsta suvikõrvitsad küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi ja küpseta 200 kraadi juures 20-30 minutit, kuni täidis on pruunistunud ja suvikõrvitsad on pehmed.

Lahe õhtusöögiidee! Juustused suvikõrvitsalootsikud (Laura Strandberg, Nipiraamat)