Nipid

Lihtsad nipid, kuidas lehtsalatit paremini säilitada 

Toimetas Tuuli Mäemat, 12. juuni 2018, 08:46
 
Lehtsalatit saab juba peenramaalt ja turulettidelt. Toome sinuni põnevaid fakte raamatust „717 majapidamisnippi“, mis aitavad lehtsalatit paremini säilitada.

  • Pese lehtsalatit soolases vees, nii saab sellesse pugenud putukatest lahti.
  • Ära jäta lehtsalatit kauaks vette seisma. Kohe pärast pesemist raputa salat kuivaks, sest vastasel korral lähevad kaotsi nii lehtsalati maitseomadused kui ka vitamiinid.
  • Kergelt närtsinud lehtsalat võtab taas värske ilme, kui see tõsta kolmeks minutiks leigesse pesemisvette, millele on lisatud teelusikatäis suhkurt. Seejärel pane lehtsalat 20-30 minutiks jääkülma või sidrunivette.
  • Salati tumerohelisi kattelehti tarvitatakse samuti toiduks, sest nende C-vitamiini sisaldus on kõige suurem.

Hea nipp!

Lehtsalati seedimist soodustav toime on tõhusam ja organism omastab paremini selles sisalduvaid vitamiine, kui tarvitada lehtsalatit eelroana enne peamist söögikorda.

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2600
helen.serka-sanchez@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
levi@ohtulehtkirjastus.ee