Jazzino

BLOGI | Rukkikarask ürtide ja chia seemnetega 

Toimetas Helen Serka-Sanchez, 21. juuni 2018, 15:57
Karask sobib ka jaanipäevaks lauale!Foto: Foto: Jazzino.blogspot.com
Kui otsid supi või salati kõrvale, midagi erilisemat kui must leib, siis siin on sulle idee. Heade maitsete blogi .jazzino. jagab hõrgu ja krõbeda karaski retsepti.

Retseptist valmib üks korralik päts


Vaja läheb:

500 g keefirit

200 g odrajahu

100 g täistera rukkijahu

1 tl soola

1 sl suhkrut

1,5 tl soodat

1 suur vabapidamisel kana muna

2 tl kuivatatud ürte, kas nt herbes de Provence'i ürdisegu või meelepäraseid muid ürte - eriti head on karaskis tüümian ja kuivatatud petersell

1 sl chia seemneid

Tee nii: 

1. Eelkuumuta ahi 180 kraadini.

2. Sega jahud soola, suhkru, sooda ja ürtide-seemnetega, jäta veidi ürte ka peale raputamiseks. 3. Klopi muna lahti ning sega keefiriga.

4. Sega kuivained keefiri-munaseguga ühtlaseks ning vala kohe küpsetuspaberiga kaetud keeksi- või leivavormi. Parem on kiirete liigutustega tegutseda ning tainas ruttu ahju pista, sest sooda hakkab kohe keefiriga reageerima.

5. Raputa peale veel varem kõrvale pandud ürte, et karask eriti ilus oleks, ning küpseta umbes 35-40 minutit, kuni karask on pealt helekuldne.

6. Võta karask ahjust ja lase vormis veidi jahtuda ning siis tõsta restile edasi jahtuma. Ahjukuumalt on karaskit keeruline lõigata. Karask on parim leigelt ning keda me petame - ikka kõikse tavalisema taluvõiga. 

Vaata pikemat postitust SIIT!

TOIMETAJA

+372 5199 3733
kadi.saar@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee