Kokka

RETSEPT | Grillitud virsikud ja murelid jaanipäevaks 

Laura Strandberg, 22. juuni 2018, 11:55
Magustoit, mis sobib jaanipäevaks! Foto: Laura Strandberg
Ära piirdu ainult soolase grillimisega vaid proovi ka puuvilju tulel küpsetada! Nipiraamat jagab lihtsa retsepti, mida kohe katsetada saad.

Vaja läheb:

500g mureleid

4 virsikut

30g võid

80g vedelat mett

0,5tl kaneeli

Serveerimiseks vanillijäätist

Tee nii:

1. Poolita murelid ja eemalda kivid.

2. Pese ja tükelda ka virsikud.

3. Aja puuviljad vaheldumisi vardasse ja grilli keskmisel kuumusel 10–15 minutit, kuni need pruunistuvad. Lase veidi jahtuda.

4. Sulata väikeses potis või, segades hulka ka mee ja kaneeli. Kohe kui need on kokku sulanud, eemalda kaste tulelt ja kata puuviljad mõlemalt poolt mee ja või seguga, jättes veidi kaunistuseks.

5. Serveeri puuviljavardaid jäätise ja järelejäänud meeseguga!

Hea nipp!

Selleks et puupulgad grillil ära ei põleks, hoia neid enne grillimist pool tundi külmas vees.

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2600
helen.serka-sanchez@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee