Nipid

Nädalavahetusel kurgid soolad: Millist soola valida?  

Laura Karro, 29. juuni 2018, 11:06
Pista nädalavahetusel kurgid soola! Foto: Pixabay.com
Tuleb välja, et igasuguse soolaga ei sobigi kurke hapendada. Sool, mida kasutad võib muuta hoidise maitset. Kas eelistada kahandatud mineraalisisaldusega lauasoola või mahedaid mineraalirikkaid sooli?

Meresool

See on saadud soolase vee aurutamisel ja seega sisaldab mineraale, aga vähem naatriumit kui lauasool. Kuigi on ka meresoola, millelt mineraalid eemaldatud, seega uuri infot pakendilt. Meresool on vähem soolase maitsega kui lauasool, seega timmi maitse reteptis õigeks.

Himaalaja roosa sool

Mineraalirikast soola kaevandatakse ammustest merepõhjadest. Seetõttu sisaldab see palju kasulikke mikroelemente. Roosal soolal on veidi omapärane magus maitse, mis lauasoola kasutajale võib alguses tunduda võõras.

Rafineeritud lauasool

Sellest soolast on eemaldatud kõik mineraalid. See sisaldab joodi ja paakumisvastaseid aineid, mis võivad pärssida käärimisprotessi ja põhjustada hapukapsaste ning köögiviljade liigsoolase maitse. Ära seda soola kasuta, sest nii jääd ilma kasulikest mineraalainetest ning toidud tulevad ka liiga soolased.

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2600
helen.serka-sanchez@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee