Kokka

RETSEPT | Tapenaad ehk oliivimääre 

Laura Strandberg, 3. juuli 2018, 10:58
Mõnus näks jalgpalli kõrvale! Foto: Pixabay.com
Kui sõbrad tulevad jalgpalli vaatama saad selle mõnusa määrde kiirelt kokku suristada. Kõik kiidavad! Valmimise aeg 20 minuti, jagub 6 sööjale.

Vaja läheb:

160 g   rohelisi kivideta oliive

160 g   musti kivideta oliive

2 spl    kappareid

3          küüslauguküünt

1          väike sidrun

5 spl    külmpressitud oliiviõli

Tee nii:

1. Loputa oliive ja kappareid voolava vee all.
2. Puhasta küüslauguküüned. Pigista sidrunist mahl.
3. Pane kõik määrde koostisosad köögikombaini või kannmikserisse ja töötle ühtlaseks. Soovi korral lisa pisut soola, kuid maitse enne – võib-olla on määre juba piisavalt soolane.
4. Tõsta segu topsi ja serveeri kohe koos krõbedate tšipside, ciabatta või riisigalettidega. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2600
helen.serka-sanchez@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee