Nipid

Nutikale perenaisele! 3 ideed ürtide külmutamiseks 

Laura Karro, 9. juuli 2019, 06:06
Head nipid, kuidas ürte säilitada.Foto: Foto: Pixabay.com
Selleks et säilitada suvel ohtralt kasvavaid maitsetaimi, on parim võimalus sügavkülmutamine. Nii jäävad alles taime maitseomadused ning vitamiinid.

Tee jääkuubikuid
Tükelda till, petersell ja muud supiürdid peeneks, puista need jääkuubikuvormidesse, kalla vesi peale ning aseta sügavkülma. Kasutamiseks tõsta ürdikuubik supi sisse ja oota, kuni see sulab.

Säilita õlikuubikutena
Tükelda supi- või kastmeürdid, pista jääkuubikuvormidesse ja kalla neile peale kvaliteetset oliiviõli. Sügavkülmuta need ja kui kuubikud on valmis, tõsta ümber kilekotti.

Pane tervelt kilekotti
Hea variant on ürdid ka tervelt kilekotti panna. Nii säilitad võimalikult palju nendes olevaid mahlu ja õlisid. Söögitegemise ajal tükelda maitseained otse valmivatele roogadele.

Samal teemal

24. juuni 2019, 06:27
Just suve algus on parim aeg ravimtaimede korjamiseks!
16. juuni 2019, 17:13
VÜRTS | Maitsev murulauk tõstab söögiisu ja soodustab seedimist
2. juuni 2019, 20:41
HOIDISTAMINE | Pista juba praegu purki maitseid, et ka talvel kevadet ja suve tunda!