Jazzino

BLOGI | Rabarberi-banaanikeeks 

Jazzinokitchenb.blogspot.com, 5. juuli 2018, 14:44
Tõeliselt lihtne retsept! Foto: Jazzinokitchen.blogspot.com
Rabarberihooaja lõpetuseks veel üks kerge ning mahlane kook. Ja täitsa tervislikumat laadi - täistera kaer tavalise jahu asemel, sekka kiudainerikkaid kliisid, ning suhkrut asendamas banaani enda magusus koos agaavisiirupiga.

Vaja läheb:

  • 3 küpset banaani, kooritult kokku à 300 g  
  • 1 muna
  • 30 g võid
  • 50 g agaavisiirupit (võid asendada 40 g vedela meega)
  • 100 g täistera kaerajahu
  • 35 g kaerakliisid
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soola
  • 1 tl kaneeli
  • 5 kupart või 0,5 tl purustatud kardemoni
  • 150 g rabarberit

Tee nii:

1. Püreesta banaan ning sega lahtiklopitud muna, sulavõi ning siirupiga.

2. Sega kuivained omavahel ning haki rabarber. Sega banaanisegu kuivainetega ning viimasena lisa rabarberitükid, jättes peotäie tükke kaunistamiseks.

3. Vala küpsetuspaberiga kaetud keeksivormi ning puista peale kõrvalepandud rabarber. Küpseta 180 kraadi juures ilma pöördõhuta 60 minutit, kuni keeks on läbi küpsenud. Lase veidi vormis jahtuda ning seejärel tõsta restile edasi jahtuma. Serveeri jahtunult. 

Vaata pikemat postitust SIIT!

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2600
helen.serka-sanchez@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee