Kokka

RETSEPT | Laura kookose-karamelli-twix’id 

Laura Strandberg, 6. juuli 2018, 15:11
Proovi nädalavahetusel hoopiski sellist magustoitu teha!  Foto: Laura Strandberg
Ohoo, milline maiuspala! Võta lapsed appi ja valmistage koos ühed lustakad twix’id!

Vaja läheb:

Küpsisekiht

100 g   kookosjahu     

100 g   kaerajahu        

60 g     vedelat mett    

1 tl       jahvatatud meresoola 

2.5 tl    kookosõli

2 tl       vett

Karameelikiht

80 g     datlid  

30 g     maapähkli- või mandlivõi      

2 tl       vesi     

1 tl       jahvatatud meresool

1,5 tl    kookosõli

Šokolaadikate

40g      sulatatud kookosõli

60 g     kakao  

30 g     vedel mesi      

1 tl       vanilliekstrakt

Tee nii:

1. Pane datlid sooja vette likku.

2. Sega kõik küpsiseained. Segu peaks olema sellise konsistentsiga, et hoiab sõrmede vahel kokku. Kui tainas on liiga teraline, lisa pisut vett. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi ja aseta karamellikihi valmistamise ajaks sügavkülma.

3. Blenderda karamellikihi ained tugevaks kreemjaks seguks. Kata sellega küpsisepõhi ning aseta 2–3 tunniks tagasi sügavkülma.

4. Vispelda katteained vedelamapoolseks kreemiks. Võta sügavkülmast küpsise-karamellikihid ja lõika umbes 1 cm viiludeks. Kasta need šokolaadisegusse ja aseta kuni serveerimiseni tagasi sügavkülma. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2600
helen.serka-sanchez@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee