Jazzino

BLOGI | Rukkipärmitaignaga lahtine kapsapirukas 

Toimetas Helen Serka-Sanchez, 18. juuli 2018, 10:36
Valmista üks tervislik pirukas! Foto: Jazzinokitchen.blogspot.com
Poodidesse on juba jõudnud värsked vitamiinirohelised kapsapead ning kui talvel võis kahvatutest kapsastest pigem sirge seljaga mööda käia, siis nüüd on need rohelised pallid sama ahvatlevad kui magusad arbuusid. 

Toredat kapsapirukaretsepti jagab .jazzino. blogi. Retseptis valmib 2 keskmist galette'i, ühest jagub 4-5 inimesele.

Vaja läheb:

Rukkipärmitainas:

3 dl leiget vett

25 g pärmi

1 tl suhkrut

500 g rukkijahu

1 tl soola

Täidis:

1 keskmine-väiksem pea värsket kapsast

1 dl vett + pool köögiviljapuljongikuubikut, soolata ja maitsetugevndajateta, või 1 dl valmis puljongit

2 küünt küüslauku

soola

pipart

äärte määrimiseks veidi piima

Tee nii:

1. Hõõru pärm suhkruga lahti, lisa käesoe vesi, sool ning jahu. Sõtku tainas ning lase rätiku all tunnike kerkida. 

2. Samal ajal haki kapsas jämedalt ning hauta väheses puljongis pehmeks. Nõruta korralikult ja maitsesta hakitud küüslaugu, soola ja pipraga.

3. Jaga tainas kaheks ning rulli mõlemad tainapallid vähese jahuga kaheks kettaks. Taina peaks olema hästi käsitletav ning mitte väga kleepuv. 

4. Tõsta tainakettad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaatidele, üks pirukas per plaat.

5. Jaga täidis taignale nii, et ääred jäävad umbes 2 cm kauguselt vabaks. Tõsta vaba käega ääred täidisele ning küpseta 180 kraadi juures umbes 25-30 minutit, kuni tainas on küps ning kapsas ka veidi jumet saanud.

6. Määri ahjusoojad pirukaääred piimaga ning serveeri kas soojalt või jahtunult.

Vaata pikemat postitust SIIT!

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2600
helen.serka-sanchez@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
levi@ohtulehtkirjastus.ee