Tõeliselt mõnus maiustamine nädalavahetusel! (Foto: Pixabay.com)
Jaga:     
Kokka

RETSEPT | Kirsside ja kookoskreemiga šokolaadimuffinid

Need muffinid sobivad pidupäeva tähistamiseks, sest näevad tõeliselt luksuslikud välja. Muffinitele annab õige maitse hapukas kirsikaste ja kerge vahukoor! Valmistamise aeg 40-60 minutit, valmib 12 muffinit.

Vaja läheb:

3  muna

50 ml   kookospiima

100 g   kookosõli

100 g   vedelat mett

1 tl       vanilliekstrakti

80 g     mandlijahu

100 g   kakaod

0.5 tl    küpsetuspulbrit

1 näpuotsatäis  soola

Täidis

400 g   poolitatud kirsse

30 g     mett

1/2       värskelt pressitud sidruni mahla

Kreem

2 purki  kookspiima

1.5 spl  mett

1 tl       vanilliekstrakti

Kaunistamiseks

kirsid

riivitud tume šokolaad

Tee nii:
1. Muffinite tegemiseks klopi lahti munad. Lisa neile kookospiim, sulatatud kookosõli, vanilliekstrakt ja mesi ning sega ühtlaseks.
2. Sega teises kausis mandlijahu, kakao, küpsetuspulber ja sool. Seejärel sega kuivained munaseguga ühtlaseks.
3. Vooderda muffinipann muffinipaberitega ja täida pesad 2/3 ulatuses tainaga, jättes ülejäänud ruumi kerkimiseks.
4. Küpseta muffineid 180kraadises ahjus 17 minutit, kuni tikk tuleb küpsust kontrollides peaaegu puhtalt välja.
5. Muffinite küpsemise ajal tee täidis. Suru puhastatud kirsid kahvliga katki ja tõsta mee ning sidrunimahlaga potti. Kuumuta kirsse keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades umbes 20 minutit. Jahuta kaste enne muffinite täitmist täielikult.
6. Lõika muffinite keskele väiksed augukesed, pannes ülejäänud osa kõrvale.
7. Kreemi tegemiseks kasuta kookospiima tahkemat osa. Mikserda see vanilliekstrakti ja meega.
8. Täida muffinid kirsitäidisega ning kata kookoskreemi, kirsside ja riivitud šokolaadiga.

Hea teada!
Võid muffineid kaunistada ka šokolaadikirssidega. Selle jaoks kasta kirsid sulanud šokolaadi ja aseta fooliumiga kaetud taldrikuga sügavkülma.