Nipid

Ekspert vastab: kas enne kurkide marineerimist tuleks pesta ka maitsetaimed? 

Laura Karro, 27. juuli 2019, 21:53
Kurgid on vaja enne sissetegemist nagunii ära pesta, aga kas ka maitseid andvad lehed ja ürdid?Foto: Jonathan Pielmayer / Unsplash
Kurgid on vaja enne sissetegemist nagunii ära pesta, aga kas ka maitseid andvad lehed ja ürdid? Vastab Pille Enden, mitmete kokaraamatute autor ja Kodukirja köögitoimetaja.

Kurkide marineerimiseks kasutatav till, mustsõstralehed ja mädarõikajuur tuleks enne purki panemist ära pesta.

Miks see hea on?

  • Kui kasutad pestud mustsõstralehti, ei satu hoidisesse mikroobe, mis põhjustavad riknemist.
  • Taimede pesemisel eemaldad ka kõik söödamatud lisandid, nagu mulla, prahi, putukad ja nende elutegevuse produktid.

Tee nii:
Kõige hõlpsamini saad soovimatutest lisanditest lahti taimi voolava vee all pestes. Maitseaineid, näiteks piprateri, pesema ei pea.

Samal teemal

9. juuli 2019, 12:37
HOIDISTAMINE | Valmista mündisiirupit, kirsimoosi ning värsket hapukurki!
2. juuni 2019, 20:41
HOIDISTAMINE | Pista juba praegu purki maitseid, et ka talvel kevadet ja suve tunda!
25. august 2018, 00:01
Kurgid purki: kirsileht hoiab kurgid krõmpsud ja mädarõigas aitab säilida