Nipid

Ekspert vastab: kas enne kurkide marineerimist tuleks pesta ka maitsetaimed? 

Laura Karro, 24. juuli 2018, 10:05
Head nipid kurkide marineerimiseks!  Foto: Pixabay.com
Kurgid on vaja enne sissetegemist nagunii ära pesta, aga kas ka maitseid andvad lehed ja ürdid? Vastab Pille Enden, mitmete kokaraamatute autor ja Kodukirja köögitoimetaja.

Kurkide marineerimiseks kasutatav till, mustsõstralehed ja mädarõika juur tuleks enne purki panemist ära pesta.

Miks see hea on?

·      Kui kasutad pestud mustsõstralehti, ei satu hoidisesse mikroobe, mis põhjustavad riknemist.

·     Taimede pesemisel eemaldad ka kõik söödamatud lisandid, nagu mulla, prahi, putukad ja nende elutegevuse produktid.

Tee nii:

·     Kõige hõlpsamini saad soovimatutest lisanditest lahti taimi voolava vee all pestes.

·     Maitseaineid, nagu pipraterad, pesema ei pea.

Samal teemal

25. august 2018, 00:01
Kurgid purki: kirsileht hoiab kurgid krõmpsud ja mädarõigas aitab säilida
27. juuli 2018, 12:45
KURK, kodune imerohi. 6 tervistavat toimet

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2600
helen.serka-sanchez@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee