Kokka

Heidi Hanso õpetab tegema mädarõikahoidist 

Tuuli Mäemat, 24. juuli 2018, 10:09
Heidi Hanso väärt retsept! Foto: Laura Strandberg
Juulis tähistatakse mädarõikakuud. Heidi Hanso jagab õpetust, kuidas valmistada vürtsikat mädarõikahoidist.

Tee mädarõikahoidist nii:

·     Kaeva mädarõigas maa seest välja.Tee seda kuul, kus on r-täht sees. Rahvauskumuse kohaselt on nendel kuudel juurikas väekam. Teistel kuudel läheb taimel kasvamiseks vajalik jõud lehtedesse.

Mädarõigas võib oma juured ajada lausa poole meetri sügavusele. Seega peab sul olema palju jõudu, et see maa seest välja saada.

·     Pese juurikas puhtaks. Peale kaevamist too mädarõigas tuppa ja pese korralikult ära.

·     Koori juurikas ära.See on töö, mida tee kindlasti õues ja võimalusel kasuta kaitseprille. Juurest tulevad eeterlikud õlid mitte ainult ei aja sibula kombel nutma, vaid põletavad silmi.

·     Haki juurikas peeneks. Lõika juurikas mõne sentimeetri suurusteks tükkideks. Tee ka seda kindlasti õues.

·     Purusta mädarõigas.Kasuta purustamiseks vana köögikombaini. Kindlasti ära tee seda kannmikseriga, sest see läheb katki.

·     Maitsesta ja sega püreeks.Lisa purustatud mädarõikale keedetud jahutatud vett nii palju, et see muutuks püreeks. Lisa juurde 5 sl soola, 5 sl äädikat ja 4 sl suhkrut. Seda on hea teha sama köögikombaini sees.

·     Pane külmakappi ja tarbi poole aasta jooksul.Mädarõigas on väga tugev antioksüdant, nii et seda hoidist ei peagi kuumutama.

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2600
helen.serka-sanchez@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
levi@ohtulehtkirjastus.ee