Kokka

ÕPETUS: kuidas teha lehtkapsakrõpse? 

Eva Pärtel, 26. juuli 2018, 11:14
Lehtsalati krõpsud on väga tervislikud! Foto: Pixabay.com
Need rohelised lehed on kiudainerikkad ning pakatavad kasulikest toitainetest. Eriti mõnus on neid süüa krõmpsuvate krõpsudena.

Tee krõpse nii:

1. Eemalda lehtkapsal tugevad varreosad ja tükelda lehed ampsusuurusteks.

2. Pese lehetükid ära ja kuivata köögipaberiga. Kapsatükid peaksid olema võimalikult kuivad.

3. Pane lehed kaussi, nirista peale 2 sl õli ja raputa üle soolaga. Sega, et kapsas maitsestuks.

4. Tõsta lehtkapsatükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Paiguta need nii, et kapsatükid oleksid pannil ühe kihina, kindlasti ära tõsa neid üksteise peale.

5. Küpseta lehti 160kraadises ahjus 15-20 minutit. Võta kapsas ahjust välja, kui see on läbi küpsenud, kuid mitte kõrbenud. Kapsas muutub veelgi krõmpsumaks, kui on jahtunud.

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2600
helen.serka-sanchez@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee