Kokka

Täna on rahvusvaheline piknikupäev! 4 võrratut retsepti, mida üheskoos nautida 

Koostas Helen Serka-Sanchez, retseptid Laura Strandberg, 18. juuni 2019, 05:30
Neli maitsvat retsepti piknikulauale.Foto: Toa Heftiba / Unsplash
Soojad suveõhtud on ideaalsed, et pakkida toidukorv ja minna loodust nautima. Nendest retseptidest saad katta tõeliselt rikkaliku piknikulaua.

Piknikunipid

  • Paki asjad korvi või ratastel poekotti. Nii on kõik vajalik ühes kohas ja sa ei pea mitut kompsu tassima.
  • Võta kaasa suur paksust kangast piknikutekk, kuhu mahub kogu seltskond istuma. Paksu tekiga pole ka muret, et istumisalune oleks külm.
  • Eelista vastupidavaid piknikunõusid. Sellisel juhul saad ka mahlaseid salateid süüa.
  • Et jook oleks külm, võta termosega kaasa jääkuubikud.

Samal teemal

Mahlased miniburgerid

Vaja läheb:
16 minikuklit
Kotletid
1 suur sibul       
2 küüslauguküünt         
1 spl oliiviõli praadimiseks 
400 g veisehakkliha    
1 spl Dijoni sinepit 
1 spl suitsumaitselist barbecue-kastet        
vett     
hakitud peterselli       
soola   
musta pipart
Kaste
4,5 spl majoneesi       
0,5 spl Dijoni sinepit
Kuklite vahele
jääsalatit
2 lihatomatit     
1 punane sibul   
6 marineeritud kurki     
8 viilu Cheddari juustu

Tee nii:
1. Haki sibul ja küüslauk peenelt ning prae kuumas oliiviõlis klaasjaks.
2. Tõsta praetud sibul ja küüslauk kaussi. Lisa hakkliha, 1 sl sinepit, barbecue-kaste, veidi vett, sool-pipar ja petersell ning sega kõik korralikult läbi.
3. Vormi kotletitainast väiksed pätsikesed ja pruunista neid pannil või grillil mõlemalt poolt 2–3 minutit. Tõsta korraks grillile ka saiapoolikud.
4. Samal ajal sega kokku kaste ülejäänud sinepist ja majoneesist ning määri see kuklipoolikutele.
5. Rebi pooltele saiapoolikutele salatit. Aseta salatile pihv, tomativiilud, õhukesed sibularõngad, marineeritud kurgid, juustuviil ja teine saiapoolik. Serveeri kohe!

Kihiline purgisalat

Vaja läheb:
200 g kikerherneid
200 g brokoliõisikuid
200 g keedetud kinoad
160 g maisi
160 g herneid
160 g viigimarjaviile või riivitud porgandit
120 g röstitud kõrvitsaseemneid
120 g riivitud parmesani
100 g spinatit

Kaste:
50 ml oliiviõli
2 sl punaveiniäädikat
1–2 purustatud küüslauguküünt
veidi jahvatatud meresoola

Tee nii:
1. Sega kastmeks kokku kõik selle koostisosad.
2. Tõsta salati komponendid purki järgmiselt: pane igasse purki veidi kastet, sinna peale laota kihiti kikerherned, brokoliõisikud, kinoa, mais, herned, porgand, seemned, parmesan ja spinat.
3. Enne söömist võid purki raputada!

Hea teada!
Ükskõik millist purgisalatit sa teed, alusta salati purki panemist kastmest. Seejärel tõsta purki veerikkad köögiviljad ja üles jäta kuivemad koostisosad. 

Mündine jäätee ingveriga

Vaja läheb:
1,5 l vett
80 g kooritud ja viilutatud ingverit
5 rohelise pakitee kotti
1 kimp mündilehti
120 g vedelat mett
2 väikest sidrunit
jääkuubikuid serveerimiseks
1 suur kann

Tee nii:
1. Kuumuta vesi koos ingveriga keemiseni ja eemalda tulelt.
2. Lisa teekotikesed ja mündilehed, kata pott kaanega ja lase 15 minutit tõmmata. Seejärel kurna.
3. Sega sisse mesi ja ühe sidruni mahl.
4. Jahuta tee toatemperatuurini ja aseta külma.
5. Serveerimisel pista kannu ka teise sidruni viilud, jääkuubikud ja mündilehed.

Magusaks tee kaasa siidise vahukoore ja krõbedate küpsistega purgikook.