Kodu

Tervislik ja maitsev suvikõrvits 

Eva Pärtel, 13. august 2018, 11:07
Suvikõrvitsa head omadused!Foto: Erki Pärnaku
Eestimaised suvikõrvitsad juba ootavad turu- ning poelettidel. Tänu oma pehmele maitsele saab seda juurvilja kasutada nii soolastes kui ka magusates toitudes.  Nipiraamatu kokandustoimetaja Eva Pärtel räägib sellest, miks suvikõrvitsat üldse sööma peaks.

Miks suvikõrvits on kasulik?

·      Selles on palju kasulike aineid, näiteks kaaliumi, B-vitamiini, kiudaineid, isegi antioksüdante, mis tugevdavad immuunsüsteemi. Muide, antioksüdandid on peamiselt koores.

·      Suvikõrvitsas on väga vähe kaloreid.

·      Suvikõrvits täidab mõnusalt kõhtu.

Mida suvikõrvitsast valmistada?

·      Võid süüa seda nii toorelt kui ka küpsetatult. Lisa seda näiteks omletile, kartulipudrule, pasta-kastmesse, keeksi ja pärmitaignasse.

·      Lõika vili pooleks, uurista sisu välja ja täida see hakkliha või mõne muu meelepärase täidisega. Aseta vili koos täidisega ahju.

·      Lisa suvikõrvitsale muid juurikaid ning krõbedat peekonit ning saad maitsva püreesupi.

·      Hoidistamiseks tuleks suvikõrvitsat moosiks keeta.

·      Pista suvikõrvits riivitult või ketastena sügavkülma.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
kadi.saar@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee