Jazzino

BLOGI | Värsketest kukeseentest quiche! 

Toimetas Tuuli Mäemat, 22. august 2018, 09:13
Maitsev pirukas õhtuks! Foto: Jazzino.blogspot.com
Metsast ja turult võib leida juba värskeid kukeseeni. Quiche'is maitsevad need eriti hästi! Mõnusat gluteenivaba põhjaga retsepti jagab Jazzinokitcheni blogi.

Vaja läheb:

Gluteenivaba muretainas:

75 g riisijahu

75 g maisijahu

50 g parmesani

80 g võid

1 tl küpsetuspulbrit

1 muna

Pirukatäidis:

400 g kukeseeni

2 sibulat

100 g suitsuvorsti

2 küüslauguküünt

3 muna

1 dl köögikoort või hapukoort

100 g meelepärast riivjuustu

soola

pipart

värsket tilli

praadimiseks õli ja võid

Tee nii:

1.     Valmista esmalt pirukapõhi. Sega jahud, peenelt riivitud parmesan, küpsetuspulber ja külmad võitükid ühtlaseks puruks.

2.     Lisa muna ning sega läbi. Munast peaks piisama, et tainas kokku hakkaks.

3.     Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud vormi põhja ja äärtesse, torgi põhi kahvliga auguliseks ning pane külmkappi ootele, kuniks täidist valmistad.

4.     Puhasta kukeseened ning lõika suuremad nii paariks kolmeks tükiks. Väiksemad jäta terveks – praadides tõmbuvad nad päris palju kokku.

5.     Koori ja haki sibul ning tükelda vorst.

6.     Prae sibul õli-või segus vähese soolaga klaasjaks, ära pruunista, ning vala kaussi jahtuma.

7.     Pese pann ning prae kuival pannil vorst läbi ning nõruta küpsetuspaberil liigsest rasvast. Vala sibula juurde.

8.     Pese uuesti pann ning viimasena prae madalal kuumusel võis kukeseened. Lisa valmis seentele veidi tilli, soola ning pressitud küüslauguküüned. Kuumuta nii 10 sekundit, kuni tunned küüslaugu aroomi ning võta tulelt. Lisa sibula-vorstisegule ning jäta jahtuma.

9.     Küpseta pirukapõhja 180 kraadi juures umbes 10-12 minutit, kuni põhi on keskelt kuiv. Eriti ilusa tulemuse saad, kui kasutad ka küpsetusube. Sel juhul küpsetamisaeg veidi pikeneb. Küpseta algul koos küpsetuspaberi ning ubadega nii 12 minutit ning seejärel ilma veel nii 5 minutit.

10.  Klopi kausis munad koorega ühtlaseks, maitsesta vähese soola ja musta pipraga.

11.  Võta eelküpsetatud põhi ahjust, vala sinna 50 g riivjuustuga segatud seenesegu ning sellele munasegu.

12.  Puista peale ülejäänud riivjuust ja veidi tilli ning küpseta pirukat umbes 30 minutit, olenevalt ahjust, kuni täidis on keskelt hüübinud. Kui taignaääred tahavad liialt pruunistuda, pane pirukas madalamale siinile ning vajadusel kata ääred fooliumiga.

13.  Lase enne serveerimist veidi jahtuda. Paku kas soojalt, leigelt või külmalt - quiche on igas olekus imehea!

Vaata pikemat postitust SIIT

Samal teemal

27. september 2018, 08:37
Seeneteadlane Tõnu Ploompuu selgitab: miks ei maksa süüa kukeseeni

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2600
helen.serka-sanchez@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee