Head nipid kurkide hapendamiseks! (Foto: Pixabay.com)
Jaga:     
Nipid

Hea nipp! Hapenda kurke eriti kiiresti!

Kui soovid juba järgmisel päeval külalistele hapendatud kurke serveerida, saad nende valmimist kiirendada. Köögitoimetaja Eva Pärtel jagab head nõu.

Kiirenda kurkide hapendamist nii:

·      Lõika kurgid pikuti sektoriteks

·      Lõike ära nende otsad või tee kurkidesse kahvliga augud.

Hapenda kurke nii:

·      Pane purgi põhja kurkide maitsestamiseks peotäis mustsõstralehti, 1-2 sl tilli, 2 küünt küüslauku jms.

·      Seejärel tõsta purki kurgid. 1 kg kurkidele kalla peale 1 liiter 1 sl soolaga segatud kuuma vett. Jälgi, et kurgid oleksid üleni vee sees.

·      Sulge kurk raskusega, et kurgid välja ei hüppaks, kuid ära tee seda hermeetiliselt. Hea, kui kurgid raskuse ääre vahelt ka õhku saavad.

·      Jäta kurgipurk toatemperatuurile maitsestuma. Järgmisel päeval aseta see külmkappi, et hapendamine peatada.

Kuidas veel lihtsamalt kurke hapendada?

Lõika kurgid sektoriteks ja pane koos soola, mustsõstralehtede ja küüslauguküüntega kilekotti. Sulge kott, raputa seda ja pane ööseks külmkappi maitsestuma.

Loe ka neid lugusid