Põnev kook, proovi järele! (Foto: Pixabay.com)
Jaga:     
Blogid | Jazzino

RETSEPT | Alsace'i-pärane Linzi kook

Kui sulle tundub, et kõik koogiretseptid on justkui järele proovitud ja sooviksid katsetada midagi uut, siis siit saad inspiratsiooni! Jazzinokitchen blogi jagab taas ühte põnevat retsepti, mis tasub järele proovimist!

Vaja läheb:

11 x 32 cm lainelise servaga tarte'ivorm

150 g toasooja võid

2 keedumuna

1 toores munavalge

150 g jahu

80 g suhkrut

130 g mets- või Kreeka pähkleid

1 tl kakaopulbrit

3 kardemonikupart

1 tl jahvatatud kaneeli

300 g kodust paksemat vaarikamoosi

Tee nii:

1.    Purusta keedetud munakollased kahvliga peeneks pudiks. Valgeid siin retseptis pole vaja - need võid näiteks kuhugi salatisse hakkida.

2.    Purusta pähklid, aga mitte liiga peeneks, vaid nii et neid koogis ikka tunda oleks.

3.    Uhmerda kardemoniseemned peeneks.

4.    Sega omavahel jahu, suhkur, munakollasepuru, pähklid, kakao, kardemon ja kaneel.

5.    Lisa toores munavalge ning toasoe või. Sega tainaks.

6.    Jäta tainas külmkappi, kuni võitad lainelise servaga tarte'ivormi.

7.    Suru veidi rohkem kui 2/3 tainast vormi põhja ja külgedele. Tainas on kleepuv ning kõige lihtsam on seda teha sõrmedega surudes.

8.    Määri moos koogipõhjale.

9.    Ülejäänud tainast vormi ribad ning punu või aseta need moosikihile.

10.  Küpseta kooki 170 kraadi juures umbes 35 minutit. Lase jahtuda.

Vaata pikemat postitust SIIT

Loe ka neid lugusid