Mandlikreemiga ploomikook (Jazzino)
Jaga:     
Kokka

BLOGI | Mandlikreemiga ploomikook

Oled hädas, mida teha ploomidega? Kokandusblogi Jazzinokitchen jagab gluteenivabal põhjal ploomikoogi retsepti.

Siin koogis on põhjaks ilma jahuta muretainas. Täidises on lisaks võile kasutatud ka toorjuustu, ning peal loomulikult aukohal kodumaised mahlased ploomid. Kook on imehea nii leigelt kui ka jahtunult. Soovi korral sõelu enne serveerimist jahtunud koogile peale ka tuhksuhkrut. Soojale koogile pole mõtet seda ilu peale sõeluda, kuna suhkur sulaks soojade ploomide peal sekundiga.

Mandlipõhi:

150 g jahvatatud mandleid

1 suur munavalge

50 g toasooja võid

1 sl suhkrut (soovi korral, hea põhi jääb ka ilma suhkruta)

Mandlitäidis:

90 g jahvatatud mandleid

1 suur muna + 1 munakollane

70 g suhkrut

40 g toasooja võid

40 g toasooja toorjuustu

pool tl mõrumandliessentsi

Kate:

umbes 15 ploomi

väike peotäis mandlilaaste

soovi korral tuhksuhkrut

1. Näpi jahvatatud mandlid või ja soovi korral suhkruga puruks.

2. Lisa munavalge ja mätsi ühtlaseks taignaks.

3. Suru tainas 20 cm laiuse koogivormi põhja ja äärtele, torgi kahvliga auguliseks ning eelküpseta 160 kraadi juures 20 minutit, kuni põhi on valmis.

4. Täidise jaoks sega mandlid muna, suhkru, või ja toorjuustuga ühtlaseks.

5. Lisa mõrumandliessents ning vala jahtunud põhjale. Silu spaatliga ühtlaseks.

6. Puhasta ploomid ning suru ploomiveerandid poolenisti täidisesse.

7. Puista peale mandlilaastud ning küpseta 170 kraadi juures veel umbes 30 minutit, kuni ploomid on küpsed ja mandlilaastud veidi jumekad.

8. Serveeri kas soojalt või jahtunult. Jahtunud koogile sõelu soovi korral peale ka tuhksuhkrut. 

Pikemat postitust loe siit 

Mandlikreemiga ploomikook (Jazzino)